[vc_row brando_token_class=”brando_row_1571863801-2-100″ id=”spatiere”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]Nevoia de siguranță în domenii industriale a adus pe piață ochelarii de protecție. Riscurile muncitorilor din industria chimică sau lemnoasă sunt astăzi și ale operatorilor PC, agenților de teren, consilierilor comerciali sau șoferilor.
Ochelarii de protecție au fost gândiți ca o mască ce ferea ochii de substanțe periculoase sau așchii de lemn, însă lumea modernă cere soluții vizuale medicale, îmbunătățite: posibilitate de corecție prin dioptrii, contrast și claritate ori filtre pentru lumina dăunătoare. Este clar că ochelarii de protecție au evoluat, așa că îți facem o listă a celor mai importante tipuri, în funcție de domeniul de activitate în care pot fi utilizați. E bine să le știi; posibil să ai nevoie de unii dintre ei.[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]
Ochelari de protecție la lumina artificială
[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571857706-2-7″]8 ore de lucru pe zi într-un birou iluminat pare serviciul unui om privilegiat. Poate fi dacă ne gândim la funcția lui – ar putea fi manager sau avocat.
Becului ori neonului aduc o lumină prea galbenă ori prea albă și ne fac să resimțim lipsa clarității și a contrastului. Efectul imediat următor este să ne concentrăm mai mult pe focalizarea imaginii și să renuntăm la clipit. Așa apare acea senzație de ochi împăienjenit, pe care medical o numim „sindrom de ochi uscat”. Disconfortul vizual este doar o primă etapă. El grăbește apariția nevoii de ochelari de vedere cu corecție și a migrenelor constante. Este foarte probabil să te fi regăsit în situația descrisă. Soluția optică este o pereche de ochelari cu tratament antireflex de ultimă generație. Va îmbunătăți claritatea imaginii, contrastul, te va ajuta să clipești constant și lejer, fapt care va hidrata și relaxa ochii tăi.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6536″ img_size=”full”][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]
Ochelari de protecție digitală
[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571859767-2-74″]Viața noastră este digitalizată și asta nu e neapărat grav. Ne informăm în privința riscurilor și ne expunem într-un mod corect la performanța tehnologiei.
Obiceiurile zilnice încep cu alarma telefonului mobil. Primul lucru pe care îl facem când deschidem ochii este să privim în ecranul lui. Multiplicăm privirile spre televizor, monitor, laptop, ecrane interactive în spațiile comerciale. Asta înseamnă sute de minute de expunere zilnică la lumina albastră nocivă. Ea este cauza ochilor roșii, cu senzație de mâncărime și lipsa puterii de concentrare vizuală din a doua parte a zilei de muncă.
Foliile aplicate ca filtru pe monitoare, precum și aplicațiile care ajustează luminozitatea ecranelor ajută. Niciuna însă nu restricționează în totalitate lumina albastră. Completează protecția cu ochelari de vedere! Lentila de protecție digitală filtrează între 25% și 80% din lumina dăunătoare vederii. Desigur, mai multe filtre înseamnă o protecție mai mare.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6537″ img_size=”full”][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]
Ochelari de soare
[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571860119-2-73″]Fotosinteza este vitală. Dar să nu uităm că ce este prea mult strică. Atunci când vorbim despre soare și ultraviolete, ambele enunțuri capătă sens.
Sensibilitatea la lumină este un disconfort resimțit zilnic. Unii îi spun fotofobie, alții îl descriu prin expresia ”ochi care lăcrimează”. Ne încurcă atunci când conducem, ne strică plimbarea și vacanțele vara și, culmea!, este deranjantă inclusiv iarna când apare zăpada.
Soluția o ai deja: ochelarii de soare. Folosește-o corect! Verifică performanța ochelarilor tăi de soare și utilizează-i de fiecare dată când este necesar.
Știm, pentru mulți, ochelarii de soare se folosesc vara, la soare. Acest lucru este greșit. Faptul că poartă acest nume nu trebuie să limiteze utilizarea lor. Daca te ajută să îți schimbi obiceiurile, hai să îi numim „ochelari de protecție UV”.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6534″ img_size=”full”][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]
Ochelari pentru condus
[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571860223-2-91″]
Concentrarea în condiții de lumină prea puternica ori prea slabă îți limitează performanța la condus. Riscurile sunt fatale.
Noi știm că te confrunți cu reflexii orbitoare de pe asfalt, din caroseria mașinilor ori din oglinzile retrovizoare. Parasolarul nu ajută suficient și te chinui să nu clipești. Seara nu poți zări în întuneric riscurile care apar pe șosea, iar farurile care apar pe contrasens orbesc instant.
Tu trebuie să știi și soluțiile: ochelarii pentru condus. Lentilele de ultimă generație se produc în versiuni specializate de tratament antireflex destinat șoferilor. Poți folosi și ochelari de soare la condus dacă îi alegi pe cei potriviți. Pentru persoanele practice, opticile au soluții care se adaptează ușor nevoii de moment: ochelari heliomați care se colorează în interiorul mașinii sau clipuri de polarizare atașabile peste ochelarii de vedere.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”6535″ img_size=”full”][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571856360-2-45″]
Ochelari de protecție cu dioptrii
[/vc_column_text][vc_column_text brando_token_class=”brando_text_1571860223-2-91″]Ești purtător de ochelari de vedere și uniforma de lucru îți cere mască de protecție. Dai jos ochelarii tăi de vedere și așezi masca? Pui masca peste ochelari? Dificil. Dar există soluții și pentru asta.
Ochelarii de protecție cu dioptrii se folosesc în zone diverse de activitate. Este posibil să fii mecanic, medic stomatolog, chirurg, chimist sau sportiv. Dacă activitatea ta profesională nu se găsește în listă, sigur există o opțiune și pentru tine. Optica medicală are lentile din materiale care se potrivesc mediului tău de lucru: sticlă, plastic, policarbonat. Se pot monta pe măștile de protecție și/ sau pe rame speciale dedicate domeniului tău de activitate. Contactează specialiștii în optică întreabă ce e potrivit pt tine.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6532″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]