Am denumit „Autofocus” o categorie specială de lentile, disponibile acum pentru a ne face viața mai ușoară. Lentila monofocală convențională a împlinit venerabila vârstă de 792 de ani de când a fost inventată, e clar că aveam nevoie de ceva actual. Chiar dacă este produsă în serie de numai 100 de ani, te invit să te gândești câte din activitățile cotidiene ai în comun cu stră-străbunicii tăi. Viața de azi este mult mai dinamică, alternezi privirea de aproape cu cea de distanța de 10 ori mai mult fața de secolul anterior. Spre exemplu: știi de câte ori ți-ai coborât privirea la telefon astăzi?

01 Eyezen

Disponibilă în mai mai multe variante, Eyezen este o lentilă actualizată, gândită special pentru necesitățile vizuale ale persoanelor de până în 40 de ani. Eyezen Start este o lentilă cu două focare, optimizată astfel pentru eliminarea unor neajunsuri ale lentilelor monofocale, iar Eyezen Boost este o lentilă cu un adaos de putere în zona de jos, partea specifică cititului de aproape. Spre exemplu, dacă folosești alternativ privirea monitor – telefon, aceasta lentilă îți sporește confortul prin faptul că obiectul apropiat devine clar mult mai rapid atunci când îl privești, în comparație cu lentilele convenționale.

02 Interview

O lentilă potrivită pentru cei care au nevoie de ochelari de aproape, cu vârsta de peste 38 de ani. Interview este o lentilă care în zona de jos are dioptria din prescripție pentru aproape, iar in zona superioară are o descreștere de dioptrie, pentru a nu mai fi nevoit să scoți ochelarii ori să privești pe deasupra lor, în diverse situații, precum, spre exemplu, o cină în oraș în care discuți cu interlocutorul de peste masă, dar ai nevoie de dioptria de aprope ca să poți citi meniul. O altă situație o reprezintă lucrul de aproape / scris pe hârtie (30-40cm) intercalat cu a trece niște date în calculator (70 cm). Lentila Interview nu este o lentila monofocală ori progresivă, însă asigură o tranziție lină între aceste două categorii de ochelari.

03 Progresiv universal

Despre lentila progresivă nu mai sunt multe lucruri noi de spus. Este lentila potrivită pentru vârste de peste 40 de ani, care acoperă prin mai multe dioptrii vederea de distanță, de aproape și de zonă intermediară. În campania #autofocus încurajăm putarea acestei lentile de la vârste mai tinere, respectiv adiții mai mici, special pentru a atenua efortul de acomodare din primele săptămâni. Cu cât înaintezi în vârstă, zona de privire intermediară (camera, lungime de brat, discuții 1 la 1, etc.) nu mai poate fi acoperită nici de ochelarii de aprope și nici de cei de distanță. De aici nevoia pronunțată de ochelari progresivi.

04 Digitime – progresiv de interior

Lentila progresivă pentru interior / birou este o lentilă cu câmpuri vizuale mărite la intermediar si aproape, cu sacrificiul celei de distanță Având în vedere că într-o încăpere de dimensiuni normale nici nu folosim vederea de distanță, acest sacrificiu nu încurcă deloc, iar avantajele amplificării celorlalte două zone se simt imediat, tranziția între dioptriile utilizate la interior fiind mult mai lină. Prin urmare, nu este o lentilă de condus, ci este tipul de ochelari care rămân seara la birou, ori în toc. Acest tip de ochelari progresivi are aplicabilitate numai într-o cameră de dimensiuni normale pentru locuit / lucru.E îmbucurător când avem de ales. Aceste lentile sunt actualizarea necesară opticii medicale. Vino în centrele Platinum Optic și află care este potrivită pentru tine, ce prețuri au și orice aspecte vrei să înțelegi despre ele. Sunt domenii în care tehnologia face niște salturi mari, iar cotidianul se simplifică simțitor, iar astfel timpul parcă se dilată și lasă loc pentru lucruri cu adevărat importante. Îți mai imaginezi acum viața fără telefon, fără internet, fără mașini ori fără fotografii? Sunt 1000 de lucruri interesate de văzut pe zi, 1000 de locuri, 1000 de oameni, 1000 de motive!