Operația de cataractă

În cadrul operațiilor de cataractă la Platinum Optic, pacienții sunt ghidați printr-un proces detaliat și transparent. Specialiștii noștri evaluează atent sănătatea ochilor și creează un plan personalizat pentru fiecare pacient. Procedura în sine este realizată cu tehnică rafinată, minimal invazivă și fără durere.

Operația de cataractă în 6 pași

Lentilele oftalmice rezolvă marea majoritate a viciilor de refracție. Pentru cazurile unde acestea nu sunt suficiente, Clinica de Chirurgie Oftalmologică Platinum Optic, reprezintă completarea serviciilor medicale pe care le oferim încă din 2003. La Platinum Optic, atmosfera din Clinică este una profesională dar și relaxantă, pentru o experiență cât mai plăcută.

pasul 1 operatie cataracta

Bun venit la Clinica Oftalmologică Platinum! După ce vă așezați comod, începem discuția cu ce vă nemulțumește la vederea dumneavoastră. Vă ascultăm istoricul, vă măsurăm ochelarii, dacă ați purtat înainte și deschidem fișa dumneavoastră de pacient. Cu cât mai limpede povestea, cu atât mai rapid un diagnostic precis. Ulterior, vă invităm în cabinet să faceți o consultație oftalmologică completă.

pasul 2 operatie cataracta

În cabinet vă întâmpină medicul specialist și vă invită la un set de investigații oftalmologice confortabile, necesare pentru un diagnostic clar. În funcție de rezultate, descoperim diverse afecțiuni: presbiopie, cataractă, glaucom, dmlv, etc. În cazul in care cristalinul nu mai este transparent, ochelarii nu mai sunt utili, iar medicul vă explică despre cataractă și despre tratament. Doctorul vă ascultă și vă răspunde la întrebări.

pasul 3 operatie cataracta

Cataracta înseamnă opacifierea firească a unei lentile naturale a ochiului. Se întâmplă treptat și nu doare. După ce vi se explică toate detaliile, etapele tratamentului, vi se măsoară dimensiunile necesare pentru cristalinul nou. Consultația inițială durează maxim o oră și este inclusă în costul pachetului. Tot atunci se programează și intervenția, vi se recomandă analizele necesare și vi se explică ce trebuie să faceți înainte de operație.

pasul 4 operatie cataracta

Ziua cea mare! V-ați făcut analizele, totul a ieșit în grafic, ați urmat indicațiile medicului și v-ați pregătit să vedeți din nou cum trebuie. O asistentă are grijă de pregătirea Dumneavoastra pentru operație. Colega noastră vă asistă atât cu procedura medicală preoperatorie, cât și cu răspunsuri la orice întrebări aveți. Nu ne grăbim, e important sa vă simțiți confortabil, pe tot parcursul intervenției. Cu căldură și cu încredere, vă suntem alături.

pasul 5 operatie cataracta

Confortul Dumneavoastra este foarte important pentru noi. Facem minim două anestezii pentru lejeritatea operației. Tot ce veți simți vor fi câteva picături. Pe tot parcursul intervenției puteți avea senzația de ud și veți simți că cineva umblă la ochi, dar nu veți simți presiune sau durere. Cât ai clipi, totul e gata în 15-30 minute. După intervenție, preventiv, vi se aplică un pansament steril timp de 24 de ore – până la controlul de a doua zi.

pasul 6 operatie cataracta

A doua zi, medicul verifică implantul prin câteva investigații rapide la microscop. Pentru confort, vi se recomandă câteva picături de pus în ochiul operat pentru o perioadă scurtă. Totodată, vi se vor oferi câteva indicații pentru viitorul apropiat. După acest control, vă așteptăm la cel de la 30 de zile de la operație – cel în care, puteți, fără grijă, începe procedura pentru celălalt ochi, ori puteți solicita ochelari de citit dacă mai simțiți nevoia.

Scrie-ne la adresa:
info@platinumoptic.ro

Program
08:00 – 18:00