Fiecare apariție lasă și o impresie. Suntem înțelegători preocupării tale pentru o ținută de ocazie. Totuși, este o impresie singulară. Cum ar fi să participi zilnic la un eveniment, în aceeași ținută? Când vine vorba de ochelari, acest exercițiu de imaginație este real. O medie de 8 ore pe zi x 30 zile pe lună x 12 luni pe an = mii de impresii create despre tine. Te-ai convins acum că ochelarii tăi sunt o preocupare care trebuie să o depășească chiar și pe cea a ținutei unui eveniment major la care ai fost invitat/ă? Să începem crearea ochelarilor tăi după aceste 5 etape esențiale.

1. Fă o consultație medicală oftalmologică

Orice persoană are nevoie de ochelari de vedere, dar nu de aceiași ochelari.

Cei mai mulți dintre non-purtătorii de ochelari își spun: Eu văd bine, nu am nevoie de ochelari de vedere. Adevărul este că nu au un termen de comparație pentru vederea lor. Testul oftalmologic ne va spune dacă vezi în procent de 100% sau este nevoie să compensăm cu lentile cu dioptrii. O programare la o consultație oftalmologică îți va spune ce tip de ochelari de vedere ți se potrivesc: ochelari de corecție sau ochelari de protecție.

O consultație oftalmologică durează între 10 și 30 minute. Este colaborativă și ia forma unei discuții cu medicul oftalmolog. Vei afla lucruri noi despre ochii tăi, iar la final primești și o prescripție medicală cu recomandări pentru viitorii tăi ochelari de vedere.

2. Alege rama de ochelari de vedere care ți se potrivește

Pentru cei clasici rama este un suport al lentilelor. Cei preocupați de modă știu că rama ochelarilor este o reflexie a personalității. Indiferent în care tabără te afli, un consilier profesionist va ști să te îndrume spre rama potrivită: ce materiale sunt rezistente pentru ochelarii tăi, ce ramă se potrivește formei feței tale, care sunt tendințele sau ce dimensiuni și ajustări sunt necesare ramei alese.

Caută un consilier profesionist și cere-i toate aceste detalii pentru a face alegerea potrivită din portofoliul de rame al opticii. Vei avea garanția unei impresii impecabile la fiecare apariție cu ochelarii tăi.

3. Alege lentilele cele mai bune

Greșeala de a alege rama și a ignora lentilele este frecventă. Ambele sunt la fel de importante. Rama este nota personalității tale și  garanția trăiniciei ochelarilor; lentilele îți asigură vederea.

Cere consilierului tău să îți ofere mai multe versiuni de lentile pentru ochelarii tăi. Vei afla că există un întreg mix de tratamente pentru lentile, optime sau de ultimă generație. Pe cât posibil, solicită și o exemplificare a aspectului lentilelor. Vei avea surprize în privința culorilor și grosimilor disponibile. Împreună o veți alege pe cea potrivită nevoilor tale atât vizual, cât și estetic.

Evită capcană comparării prețurilor. Există lentile cu preț mic și lentile cu preț mare. Nu te speria. Comparația corectă este performanța lentilelor. Piața oferă soluții diverse: generații diferite de lentile (standard sau optimizate) și tratamente variante care îmbunătățesc claritatea vederii, protecția ochilor și rezistența fizică a lentilei (antireflex, protecție digitală sau UV, oleofob, hidrofob, antistatic, durificare).

4. Cere consilierea unui specialist

Un consilier este mereu la curent cu ce e nou și are ochiul format să remarce fiecare detaliu când faceți probe. Dacă ai dificultăți în a găsi consilierul profesionist, îl poți repera după următoarele caracteristici: un consilier bine pregătit îți va pune întrebări, îți va face recomandări și îți va spune ce ți se potrivește în loc să te lase să alegi singur produsul și să bată bonul la final.

Nu fi deranjat/ă dacă insistă cu întrebări. Discuția este consultativă și scopul vostru este comun: ochelari de vedere potriviți pentru tine.

Este posibil să îți dorești rame rotunde iar consilierul tău te reorienteze spre o formă dreptunghiulară. Acceptă sugestia și discutați-o. Pentru consilieri, cartea ta de vizită contează. Este și cartea lui de vizită. Ei gândesc în perspectivă și intuiesc apariția ta cu ochelarii de vedere în orice context. Impresia pe care o vei face este o recomandare ulterioară pentru profesionalismul lui. Cu siguranță vei fi întrebat/ă: Unde ți-ai făcut acești ochelari atât de frumoși?

5. Solicită o garanție pentru ochelarii de vedere

Toate produsele comercializate legal sunt însoțite de garanție. Ea validează autenticitatea produsului și calitatea garantată de personalul din optică.

Vei remarca autenticitatea produsului după câteva elemente standard: un certificat al ramei și unul al lentilelor, tocul original cu logo-ul brandului, laveta pentru întreținerea corectă a ochelarilor, plicurile lentilelor.

Poți solicita comerciantului o extragaranție. Vei beneficia de soluții pentru ochelarii tăi chiar și atunci când te faci părtaș al scenariilor mai puțin plăcute din utilizarea necorespunzătoare a ochelarilor tăi, care nu sunt acoperite de garanția standard.

Când faci o investiție majoră în ochelari de vedere, îndrăznește să întrebi consilierul și de viitoarele servicii de intreținere. Relația voastră poate continua prin vizite ocazionale în optică pentru a verifica în ce formă sunt ochelarii de vedere, ajustări și curățări profesionale.